Categorieën
...
 
 
 Link naar:
 
 
 
 
  
 Naar:
   
 
   
 
 
Naar:
 
For the wedding of the Lamb has come!
 
 
 
 
    

Meer van Beloved Daughter:

    Afgesloten Hof

    Beautiful Place

    Beloved Court

    Beloved Daughter

    Beloved Garden

    Beloved Place

    Beloved Woman

    Bride of Christ

    Daughter of Christ

    Deserted Place

    Desolate Place

    God's garden

    Holy Place

    Hooglied

    Lonely PLace

    Lovely Garden

    Oase

    Resting Place

    Rose of Love

    Prince of Peace

    Schuilgrot

    Tuin van God

    Toevluchtsoord

    Vreugdebron

    Vredevorst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 

 
  
 
 
 
 
 
 
 

 

Laatste reacties
Bride of Christ!

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Jezus’ bruid

 

 

 

Jezus’ bruid bereidt zich voor op haar bruiloft

 

Het beeld van een bruid die zich voorbereidt voor haar bruidegom wordt in de Bijbel gebruikt als voorbeeld voor de relatie tussen Jezus en zijn gemeente. Tijdens een bijeenkomst in Oslo op 21 Maart 2010, legt Kåre J. Smith uit wat deze voorbereidingen inhouden voor een christen.

Laten wij blijde zijn en vreugde bedrijven en Hem de eer geven, want de bruiloft des Lams is gekomen en zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt; en haar is gegeven zich met blinkend en smetteloos fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de rechtvaardige daden der heiligen. (Op. 19:7-8)

Die trouwjurk moet je dus zelf aantrekken!

Smith leest daarna uit Efeziërs 2 vers 10. "Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.” “Verlossing is een geschenk”, zegt Smith, waarna hij verklaart dat God op dezelfde manier de mensen nog een geschenk geeft: de mogelijkheid om te worden gevormd. Maar je kiest zelf of je dat geschenk wil aanvaarden. Dit geschenk is de mogelijkheid om met de hulp van God de werken uit te voeren die God heeft voorbereid. Door deze daden te doen trekt de bruid haar bruidskleding aan. “Die moet je dus zelf aantrekken”, legt Smith uit.

Kåre J. Smith neemt de apostel Paulus als voorbeeld voor hoe iemand dat deed wat God voor hem had voorbereid. “Het is niet waarschijnlijk dat deze werken Paulus altijd even goed uitkwamen als hij keek naar zijn eigen behoeftes. Maar hij deed wat hij op zijn pad tegen kwam en hij kwam daardoor in veel lijden. Hij werd gegeseld, hij kwam in de gevangenis, hij leed honger, er waren vele moeilijke situaties. Maar hij was gelukkig en blij omdat hij dit kon doen voor Jezus!” Smith gaat verder met het voorbeeld van Demas, die op eenzelfde manier als Paulus ook een taak van God krijgt. “Want Demas heeft mij uit liefde voor de tegenwoordige wereld verlaten”, leest Kåre J. Smith uit 2 Tim. 4:10. Hij vertelt dat Demas daarom niet volledig uitvoerde wat God voor hem had klaar gelegd. “Hij verloor hiermee de verlossing die God voor hem uitgedacht had”, spreekt Smith met ernst.

Maar ik merk dat het tegen mijn eigen vlees in gaat. Dan moet ik mijn kruis opnemen en mijzelf vernederen.

“Er zijn veel verschillende taken en God heeft voor ons een ‘veelvuldige genade’.” Kare J. Smith verduidelijkt dit door uit te leggen dat als jij rechtvaardig bent in alles wat jij ontmoet in je dagelijkse leven, dan word je gevormd. “Maar ik merk dat het tegen mijn eigen vlees in gaat. Dan moet ik mijn kruis opnemen en mijzelf vernederen, als ik Jezus wil blijven volgen in de werken die Hij voor mij heeft voorbereid. Daardoor kan ik Jezus’ bruid worden”!

Smith sluit af met de wens: “Moge God zijn gemeente zegenen. Laten we leven door deze genade, zodat er door die genade van God iets kan veranderen in ons”.

 

Geschreven door:  Ruben Ellefsen  zondag 30 december 2012

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl